Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Aromaterápia

3. / 3. oldal (10/27)

«123

Citrom Aromaterápia 3. - Citromolaj (Citrus limonum)

Ahogyan azt ígértem a Borsmenta-olaj végén, folytatjuk a legfontosabb, legismertebb, sokoldalú illóolajok sorozatát.

Tovább... »
Azálea virágzás - Fotó: MTI Aromaterápia - 2.rész

Az aromaterápia bevezetőjében már ígértem, hogy néhány gyógynövény illóolajáról részletesen is írok. Mivel minden növény tartalmaz illóolajat néhány nagyon praktikus, sok célra használható gyógynövény illólaját választottam ki.

Tovább... »
Aromaterápia - Fotó: MTI Aromaterápia - 1.rész

A különféle természetgyógyászati, alternatív megoldások között jelentős szerepet kapnak a gyógynövények. Ez a hatalmas erő két nagy ágra oszlik, a fitoterápiára - amikor a növényi drogokat alkalmazzuk -, és az aromaterápiára. Utóbbi esetén a növény illóolaját nyerik ki és azok a szagláson keresztül végzik áldásos hatásukat.

Tovább... »
Virágerdő - Fotó: MTI Álmatlanság, nyugtalan alvás - 2.

Az álmatlanság tönkreteszi az abban szenvedő ember éjszakáit és nappalait, csökkenti a teljesítőképességet, és számos betegség forrása lehet, ma folytatjuk az előző részt, további ötleteket adva ennek súlyos gondnak a megoldásához.

Tovább... »
Álmatlanság, nyugtalan alvás - 1.

A világszerte készülő felmérések egyre nagyobb számú rosszalvót jeleznek. A magánélet zavarai, a munkahelyi stressz vagy akár a válság is okozhat álmatlanságot. Még mielőtt valami kémiai szerhez folyamodnánk alvásproblémáink megoldása érdekében, próbáljuk megvizsgálni és kiszűrni a lehetséges okát.

Tovább... »
Tavaszi fáradság - Fotó: MTI Fáradtság, tavaszi fáradtság - 2. rész

A cikk első részében már tárgyaltuk, hogy a C-vitamin utánpótlás mennyire hasznos a tavaszi fáradtság elleni küzdelemben. Most további ötleteket következzenek, hogy a tél utóhatásait minél előbb kiheverjük.

Tovább... »
Hókásától nedves tavaszi tőzike - Fotó:MTI A légutak nyálkátlanítása, hurutoldás

A Gyógyteák immunrendszerünk, légzőszerveink védelmében című írás folytatásaként most a szintén rendkívül gyakori hurutosodás, köhögés, orrfolyás légző-rendszeri problémához gyűjtöttem csokorba néhány természetes, gyógynövényalapú megoldást. Ezek a betegségek nem csak télen, de nagyon gyakran évszakváltások idején, így koratavasszal is megkeseríthetik az emberek...

Tovább... »

3. / 3. oldal (10/27)

«123