Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Aromaterápia

1. / 3. oldal (13/27)

123 »

A menopauza is kezelhető aromaterápiával

Egy friss tanulmány szerint, az illatosított olajjal végzett masszázskezelés segíthet a nőknek a menopauza kellemetlen tüneteinek leküzdésében, míg ugyanez illatmentes olajokkal kevésbé hatékony.

Tovább... »
Árthat is az aromaterápia

Azért használjuk őket, hogy csökkentsék a fájdalmainkat és ellazítsanak. A tudósok szerint azonban az aromaterápiás olajok némelyike többet árt, mint használ.

Tovább... »
Aromaterápia hirtelen támadt vágyak ellen Aromaterápia hirtelen támadt vágyak ellen

Az illatszerek hatásáról a szervezetre és a pszichére már emberemlékezet óta beszélnek. Tudott dolog, hogy illatszertől függően az agy különböző területei aktivizálódnak és ez különböző eredményekhez vezet. Ilyen eredmény lehet a testsúlyt és a diétát zavaró „valami finom" hirtelen megkívánásának megszüntetése.

Tovább... »
Aromaterápia 16. - Az illóolajok alkalmazása külsőleg - masszázs Aromaterápia 16. - Az illóolajok alkalmazása...

A távol-keleti kultúrákban a masszázs régóta az egyik legkellemesebb módja a test felfrissítésének. Jó ideje már, hogy a nyugati civilizáció embere is felismerte ezt, így manapság a népszerűsége - többek között jó stresszoldó hatásának köszönhetően - egyre fokozódik.

Tovább... »
Aromaterápia 18. - A pomádék Aromaterápia 18. - A pomádék

A pomádék különféle zsiradékokba kevert illóolajok, melyek összevegyítve számos előnyös tulajdonságos hordoznak.

Tovább... »
Aromaterápia 19. - Hideg olajos kivonatok készítése otthon Aromaterápia 19. - Hideg olajos kivonatok készítése...

Sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk! Kívánom, hogy használják minél többször, minél sokoldalúbban a növényeknek ezt a csodálatos adományát. Az e módszerrel nyert elixírt nem kell hígítani.

Tovább... »
Gyógynövényekkel fertőtlenít a kékcinke

A kékcinkék illatozó növényekkel, például mentával és levendulával bélelik fészkeiket: az antibakteriális hatású növények ugyanis fertőtlenítik a fiókák otthonát, így azok gyorsabban növekednek, és nagyobb az esélyük a túlélésre.

Tovább... »
Aromaterápia 17. - Az illóolajok konyhai és egyéb...

Az illóolajok a korábbakban megismert hatásain túl, nagyszerű ételízesítők, aromásítók is egyben. Lehet étkeinket vagy italainkat dúsítani, különlegessé tenni velük.

Tovább... »
Fürdőzés - Fotó: MTI Aromaterápia 15. - Az illóolajok alkalmazása...

Fürdeni már az ókoriak is szerettek, sőt ismerték a vizek gyógyhatását is. A természet patikájában fellelhető elemek segítségével az élvezet egyben gyógyulás is lehet. Egy pihentető fürdő az alábbiakban ismert módszerekkel élménydúsabbá tehető.

Tovább... »
Aromaterápia 14. - Az illóolajok alkalmazása...

Az illóolajok a test külső burkán keresztül is kifejtik jótékony hatásukat. Bőrön keresztül felszívódnak és számos panasz tüneteit enyhítik.

Tovább... »

1. / 3. oldal (13/27)

123 »