Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Allergia

Nyomtatás
név Allergia
latin név -
csoport
szakterület

leírás

Étel, kontakt, napfény, rovarcsípés, gyógyszer, stb. allergia.

A betegség leírása

Az allergia az immunrendszer túlreagálása a környezet anyagaira, (tisztítószerek, fémek, fémedények, stb.) valamint a nem természetes körülmények között létrehozott ételekre, egyébként veszélytelen alapanyagokra. Egyre fiatalabb gyermekek között fordulnak elő érzékenységek, allergiás reakciók, leggyakrabban a tej és a liszt egyes alkotóelemével szemben alakul ki. Úgy kell elképzelni, mintha a határőrség teljes mozgósítással válaszolna egy személy határsértésére.
A szervezetünk azért ad allergiás reakciókat, mert az immunrendszerünket túlterheljük a természetellenes életmóddal (táplálkozás: mesterséges ételek, adalékanyagok, festékek, tartósítók, stb., mozgáshiányos életvitel, megváltozott bioritmus - rendszeres éjszakázás -, rossz levegő, helytelen folyadékfogyasztási szokások, dohányzás, stb.). Minden betegségben hasznos, de az allergiánál különösen fontos a rendszeres böjt, a méregtelenítés, az emésztőrendszer salaktalanítása, a kiválasztó szervek tehermentesítése.


Tünetek

Az ételallergia leggyakoribb tünete a hasi diszharmónia, puffadás, gázosodás, felböfögés, savasodás, egy ponton túl pedig megjelennek a bőrkiütések és a bőr viszketése, kiszáradása.

A kontakallergiánál a kiváltó anyaggal (fémek, tisztítószerek) történő érintkezés után jelennek meg bőrkiütések, a bőr pirosodása, viszketése.

Rovarcsípés esetén a bőr pirosodik, viszket, erősebb esetben pedig olyan akut tünetek alakulhatnak ki, melynek során az élet is veszélybe kerül, tehát azonnali orvosi beavatkozás is szükséges lehet.

Gyógyszerek esetében különféle reakciók lehetségesek, amelyek általában a tájékoztatókban szerepelnek, feltétlenül egyeztetni kell a felíró orvossal.

 
 

Betegségkereső

 

Természetes gyógymódok

 

Cikkek