Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Ingyenes betegtájékoztató kiadvány a daganatos betegségekről

2009. 04. 20 07:35 forrás: MTI
Nyomtatás kedvencekhez
Rákbetegeknek és hozzátartozóiknak szolgál hasznos tudnivalókkal a hat éve működő Daganatok.hu internetes portál ingyenes betegtájékoztató kiadványa, a Mit tegyek?.
A füzet-sorozat - amelyhez patikákban és orvosi várókban lehet hozzájutni - ezentúl 2-3 havonta jelenik meg.

Amint Flanek Éva, a portál és a nyomtatott kiadvány főszerkesztője az MTI munkatársának elmondta, a nyomtatott változat azért fontos, mert azokhoz is eljut, akik soha nem ülnek le a számítógép elé, és akik számára az internet még ismeretlen világ.

A kiadvány az Országos Onkológiai Intézet szakmai felügyeletét bírja, így garantált, hogy hiteles, megbízható információkhoz juthatnak az olvasók.

A Daganatok.hu portál 2003-ban éppen azért jött létre, mert a rák szinte minden családot érint Magyarországon, és mert nagy az igény az információkra. Ugyanakkor ellenőrizetlen forrásokból temérdek hír, álhír és gyanús reklám terjed, található meg olykor a nyomtatott sajtóban és online fórumokon egyaránt.

A nyomtatott kiadvány első számában többek között a kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásainak enyhítéséről, a fájdalomcsillapításról, a szorongás oldásáról, a gyógynövényeknek a rákkezelésében betöltött szerepéről esik szó.

A kiadványt illetően a főszerkesztő kiemelte az MTI tudósítójának, hogy a honlap és az újság kapcsolata szoros: a webhelyen szereplő részletes onkológiaicentrum-bemutatásból mindenki azt kaphatja meg az újság részeként, amelyik őt érdekli.

Az ingyenes füzetsorozatot magánszemélyek, orvosok, nővérek, patikusok is megrendelhetik.