Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A dohányzás elleni kommunikáció ereje című plakátkiállítás nyílik

2009. 07. 11 10:42 forrás: MTI
Nyomtatás kedvencekhez
ECL

Magyarországra érkezik az Európai Rákellenes Ligák Szövetségének (European Cancer Leagues, ECL) "A dohányzás elleni kommunikáció ereje" című plakátkiállítása, mely a különböző országokban forgalmazott dohánytermékeket "díszítő" képek legjobbjait vonultatja fel.

Az elmúlt években többek között Belgiumban, Portugáliában, Angliában, Svájcban és az Egyesült Államokban is bemutatott vándorkiállítás szombattól egy héten át látható a budapesti Aréna Plázában. A cigarettásdobozokon látható egészségügyi figyelmeztetéseket jelenleg 24 országban használják világszerte és a tapasztalatok szerint az elrettentő képek sokkal hatásosabbak az egyszerű szöveges óva intéseknél.

A magyarországi megnyitó napján a "HELP, a dohányfüstmentes életért" kampány stábja is a helyszínen lesz és ingyenes tüdő szén-monoxid szint mérést biztosít a látogatóknak. Az Európai Bizottság egyik legfontosabb kezdeményezéseként megszületett HELP kampány célja a cigarettázásra való rászokás megakadályozása, a leszokásban való segítségnyújtás és a passzív dohányzás veszélyeinek kihangsúlyozása.

Az Európai Unió 27 tagállamában működő "egészség-mozgalom" célcsoportját elsősorban a 15 és 24 év közötti fiatalok - különösen a nők -, valamint a 25 és 35 éves kor közötti fiatal felnőttek alkotják.